MB-104 Passive

Specyfikatie

 • profieldiepte – 95 mm,
 • vleugeldiepte – 104 mm,
 • beglazingsdikte – kozijn 27-72 mm, vleugel 34,5-81 mm,
 • het standaard glaspakket to 4/16Ar/4/16Ar/4 [Ug=0,6]*,
 • maximale vleugelafmetingen – H do 2900 mm, L do 1700 mm,
 • maximaal vleugelgewicht – 160 kg,
 • driekamerprofil,
 • systeem met thermische afstandhouder,
 • gebruik van een extra izolator (Aero) mogelijk,
 • keuze uit én- of tweekamerbeglazing,
 • tweekleurenconstructies mogelijk,
 • verborgen beslag mogelijk,
 • ramen met certificaten van het Passivhaus Institut w Darmstadt voor de versie MB-104 Passive SI en MB-104 Passive Aero,
 • aanbevolen voor passiefbouw.

 

* Standaard voor de dag 16.04.2019. Vereist technologische bevestiging.

 

Kleuren

Kleuren benadrukken niet alleen de vorm van de aluminium profielen maar zorgen ook voor een individueel uiterlijk en unieke esthetiek.

Alle aluminiumsystemen in ons assortiment zijn beschikbaar in twee kleurenpaletten: RAL en DECORAL. Ook bieden wij geanodiseerde profielen. Dankzij de dermate ruime keuze vindt u probleemloos de kleur raam die past bij uw interieur en gevel.

 

RAL

Standaard kleurenpakket. Het profiel kan een van de 213 gladde kleuren of kleuren met een zand- of metaalstructuur hebben.

 

DECORAL

Een pallet van houtkleuren. De aluminium kozijnen uit ons aanbod kunnen in de volgende kleuren worden geleverd: beuk, zoete kers, gouden eik, winchester, zilverspar, mahonie, sapeli mahonie, vein, dennen, kers, wengé.

 

GEANODISEERD ALUMINIUM

Aluminium verkrijgt na anodisering niet alleen uitstekende eigenschappen als corrosiebestendigheid en betere hardheid maar maakt ook unieke kleuren mogelijk. Ons kleurenaanbod in combinatie met anodisering is als volgt: gestraald zilver, gestraald goud, gestraald inox, gestraald champagne, gestraald olijf, gestraald bruin, gestraald zwart, geborstelde inox-anode, geborstelde sterk inox-anode. 

 

Energiezuinigheid

Ramen die zijn vervaardigd op basis van het MB-104 Passive systeem voldoen aan de hoogste vereisten op het gebied van thermische isolatie, wat wordt bevestigd door de certificaten van het Passivhaus Institut PHI in Darmstadt.

 

Het systeem combineert vele technische mogelijkheden, uitstekende warmtebescherming en esthetiek. MB-104 Passive beschikt over een driekamerprofiel waarvan het centrale gedeelte de rol van isolatiekamer met een breedte van 60 of 61 mm vervult. Afhankelijk van de vereiste thermische isolatie is het systeem beschikbaar in twee versies: SI en AERO. In het tweede geval wordt de ruimte tussen de thermische afstandhouders opgevuld met inzetstukken van aerogel. Met beide opties kunnen uitstekende warmteverliesparameters worden verkregen.

 

Wie prijs stelt op warmtecomfort doet er goed aan om warme afstandhouders te laten installeren. Deze zijn vervaardigd van samengesteld isolatiemateriaal, verbeteren de ruitisolatie en verlagen het risico op condensvorming. Bovendien garanderen warme afstandhouders langdurige dichtheid van samengestelde ramen en dus minimaal verlies van warmte-energie dankzij de reductie van warmtebruggen tussen het profiel en de ruit.

 

Dankzij de speciale vormen van de centrale tweecomponenten-afdichting en de afdichtingen bij de ruiten en sluitingen bieden de ramen hoogwaardige dichtheid tegen het doordringen van water en bestendigheid tegen windbelasting.

 

Esthetiek

Moderne bouw wordt gekenmerkt door een grote hoeveelheid glaswerk. Wanneer de kozijnen hun functies moet vervullen, moeten materialen met de allerbeste parameters worden gebruikt.

 

 

Het MB-104 systeem combineert ruimte technische mogelijkheden en uitstekende warmtebescherming. Het draagt ook zorg voor het visuele aspect van het gebouw. De aanpassing van de diepte van de profielen zorgt ervoor dat de vleugel en het kozijn één worden, wat een visueel effect van één egaal niveau van buiten geeft. Op de ramen kunnen gelakte raamkrukken in de kleur van het kozijn worden gemonteerd, evenals verborgen raambeslag, wat de esthetische waarden van het raam tevens ten goede komt. In dit geval is het beslag verborgen in de sponningen en daarmee geheel onzichtbaar als de vleugel gesloten is. Alle onderdelen van het beslag kunnen zo worden verborgen. Het verborgen beslag heeft behalve esthetische waarde ook praktische voordelen. Zo stelt het de gebruiker onder meer in staat tot 3D-regulatie en geïntegreerde aanpassing van de vleugelbreedte.

 

Kozijnen op basis van het MB-104 systeem kunnen worden geleverd in alle kleuren uit het RAL-pallet en houtkleuren. Ook bevelen wij een laktechniek aan die poedercoaten heet. De door ons gebruikte laktechnologie vormt niet alleen de garantie op de beste esthetische waarden maar geeft het aluminium ook aanvullende eigenschappen als bestendigheid tegen uv-straling en corrosie.

 

Wie zijn kozijnen nog aantrekkelijker wil maken, kan behalve de RAL-kleuren ook nog kiezen uit kleuren uit het DECORAL-pallet. Dankzij deze houtkleuren zijn wij in staat om het authentieke uiterlijk van hout te combineren met moderne technologie en de technische voordelen van aluminium.

 

Accessoires

Een belangrijke factor voor de functionaliteit en esthetiek van aluminium kozijnen zijn de aanvullende onderdelen. Wij bieden een breed scala aan accessoires, zoals krukken, handgrepen en ventilatiescharen.

Met het oog op de esthetiek raden wij u gelakte raamkrukken aan. Wij bieden krukken in de kleuren van het kozijn, zodat er een zeer esthetisch geheel ontstaat. Veilig gebruik wordt gegarandeerd door veilig gelaagd VSG-glas. Ook raden wij aan om ramen te voorzien van reed-contacten, die een zeer belangrijk onderdeel van het alarmsysteem vormen. Reed-contacten zijn magnetische bewegingssensoren die het alarm activeren zodra het beslag wordt verschoven, oftewel na iedere poging tot manipulatie.

 

Het verblijfscomfort in ruimten wordt gewaarborgd door ventilatieroosters. Kozijnen op basis van het MB-45 systeem kunnen worden uitgerust met Renson ingebouwde ventilatieroosters.

 

 

In het geval van glas met grote afmetingen raden wij aan om screens te monteren. Screens vormen een van de meest stijlvolle oplossingen als het gaat om het voorkomen van te hoge binnentemperaturen. Ze zijn vervaardigd van een materiaal dat een groot gedeelte van het zonlicht absorbeert en weerkaatst. Zo kan de gebruiker eenvoudig een aangename temperatuur handhaven binnenshuis. Er kunnen screens worden gekozen met aluminium of touwgeleider en tevens met aluminium geleider met ZIP-systeem. De stof is gemaakt van een mengsel van glasvezel en pvc.