MB-70

Specificaties

 • profieldiepte (raam/deur) – 70 mm
 • vleugeldiepte (deur/raam) – 70 mm/79 mm,
 • beglazingsdikte vaste ramen en deuren/openende ramen) – 15-51 mm/23-60 mm,
 • het standaard glaspakket is 4/16Ar/4th [Ug=1,1]*,
 • maximale raamafmetingen – H tot 2400 mm, B tot 1600 mm,
 • maximaal vleugelgewicht (deur/raam) – 120/130 kg,
 • keuze uit dubbele en driedubbele beglazing,
 • driekamerprofiel,
 • systeem met thermische afstandhouder (optioneel met extra isolator – HI-versie),
 • constructie met verborgen vleugel mogelijk,
 • lakken in duokleur mogelijk,
 • verborgen beslag mogelijk,
 • renovatieramen mogelijk,
 • gebogen profielen en boogramen (vast raamwerk) mogelijk,
 • PSK-constructies mogelijk.

 

* Standaard voor de dag 16.04.2019. Vereist technologische bevestiging.

 

Kleuren

Kleuren benadrukken niet alleen de vorm van de aluminium raam- en deurprofielen maar zorgen ook voor een individueel uiterlijk en unieke esthetiek.

 

Alle aluminiumsystemen in ons assortiment zijn beschikbaar in twee kleurenpaletten: RAL en DECORAL. Ook bieden wij geanodiseerde raam- en deurprofielen. Dankzij de dermate ruime keuze vindt u probleemloos de kleur profielen die past bij uw interieur en gevel.

 

RAL

Basis-kleurenpakket. Het profiel kan in een de 213 gladde kleuren of kleuren met een zand- of metaalstructuur worden geleverd.

 

DECORAL

Een pallet van houtkleuren. De aluminium raam- en deurprofielen uit ons aanbod kunnen worden geleverd in de volgende kleuren: beuk, zoete kers, gouden eik, winchester, zilverspar, mahonie, sapeli mahonie, vein, dennen, kers, wengé.

 

GEANODISEERD ALUMINIUM

 

Aluminium verkrijgt na anodisering niet alleen uitstekende eigenschappen (corrosiebestendigheid, betere hardheid) maar maakt ook unieke kleuren mogelijk. Ons kleurenaanbod in combinatie met anodisering is als volgt: gestraald zilver, gestraald goud, gestraald inox, gestraald champagne, gestraald olijf, gestraald bruin, gestraald zwart, geborstelde inox-anode, geborstelde sterk inox-anode. 

 

Mogelijkheden

Aluminium ramen op basis van het MB-70 systeem zijn stijf, duurzaam en stabiel. Er kan probleemloos een veilige constructie van grote omvang mee worden vervaardigd. Daarom wordt het succesvol toegepast in grotere bouwwerken zoals kantoren, hotels, overheidsgebouwen en banken.

 

In dit systeem kan beglazing gebruikt worden met een dikte van 23 tot 60 mm in raamvleugels en 15 tot 51 mm in vaste ramen en deurvleugels. Een dermate breed diktebereik biedt de mogelijkheid tot gebruik van alle typische en atypische ruiten.

 

Met het MB-70 systeem zijn draairamen, kiepramen en draai-kiepramen mogelijk. Ook is er de optie met bewegende raamstijl.

 

Ramen met het MB-70 systeem beschikken over thermische afstandhouders, een extra voordeel. Zo worden de ramen niet alleen veiliger en esthetischer maar zorgen ze ook voor goede thermische isolatie.

 

Op basis van dit systeem zijn ook de zogenaamde MB-70 HI oplossingen vervaardigd. De thermische isolatie van ramen van dit systeem is aanzienlijk beter dan van de ramen in het basissysteem.

 

Oplossingen

Aluminiumsystemen bieden zeer ruime constructiemogelijkheden. Er kunnen ramen, deuren, schuifsystemen en beglazingen van groot formaat van worden vervaardigd. Op basis van het MB-70 systeem is een aantal alternatieve oplossingen tot stand gekomen. Elke oplossing biedt de gebruiker nieuwe mogelijkheden.

 

Door het MB-70 HI systeem te gebruiken, kan een betere isolatie van het gebouw worden bereikt. Dit wordt gerealiseerd door in een centrale isolatiekamer speciale isolerende inzetstukken te plaatsen. Ramen die zijn gemaakt op basis van het MB-70 HI systeem kunnen net als in geval van het basissysteem zowel worden gebruikt in individuele constructies als in aluminium gevels.

 

Een van de populairste alternatieven is het MB-70 US systeem. Ramen die zijn vervaardigd met onderdelen van dit systeem beschikken over van buiten onzichtbare vleugels. In een reeks aangrenzende vaste en open ramen kunnen deze niet van elkaar worden onderscheiden. De kozijnbreedte van de ramen is optisch gezien klein van buiten, waardoor het raam een slank en licht uiterlijk krijgt. Deze oplossing is ook beschikbaar in de versie MB-70 US HI die is uitgerust met extra isolatie.

 

Een ander alternatief is MB-70 Industrial. De karakteristieke eigenschap van ramen die volgens dit systeem zijn gemaakt, zijn de profielen die verrijkt zijn met decoratieve elementen die qua uiterlijk refereren aan de stalen ramen in gebouwen die onder bouwtoezicht staan. Dankzij hun toepassing verkrijgt het gemoderniseerde gebouw een veel betere bescherming tegen warmteverlies door het raam.

 

Renovatie

Nieuwe ramen met aluminium kozijnen installeren zonder de oude kozijnen te hoeven vervangen? Dat kan! Met toepassing van het MB-70 systeem vervaardigen wij zeer functionele renovatieramen. Deze ramen zijn ontworpen op basis van standaardprofielen waaraan van één of twee kanten een hoekijzer met haak is vastgezet. Aan de haak worden renovatievinnen gezet die de oude kozijnen moeten verbergen. Voor de montage van renovatieramen hoeven de oude kozijnen niet te worden verwijderd. Zo worden het risico op beschadiging van de gevel en de montagetijd geminimaliseerd.

 

Specificaties

 • profieldiepte (raam/deur) – 70 mm
 • vleugeldiepte (deur/raam) – 70 mm/79 mm,
 • glasdikte vaste ramen en deuren/openende ramen) – 15-51 mm/23-60 mm,
 • driekamerprofiel,
 • renovatievin aan de buitenzijde met een lengte van 45, 65, 85, 105 of 115 mm,
 • maskeerprofiel aan de binnenzijde met een lengte van 20, 40 of 60 mm.

 

Veiligheid

Bij de keuze van ramen, in het bijzonder voor openbare gebouwen, is het belangrijk om de aandacht te vestigen op accessoires, vooral met betrekking tot de inbraakveiligheidsklasse. De uiteindelijke selectie van het complete hang- en sluitwerk hangt echter af van de individuele behoeften en eisen van de klant. Het is in ieder geval de moeite waard om de ramen te voorzien van speciaal beslag dat voldoet aan inbraakveiligheidsklasse WK1 of WK2. Dergelijk raambeslag is in ons aanbod aanwezig, zodat wij u het allerhoogste veiligheidsniveau kunnen garanderen.

 

Om inbraak te voorkomen kunt u de ramen van het MB-70 systeem laten uitrusten met reed-contacten. Deze magnetische bewegingssensoren vormen een essentieel onderdeel van het alarmsysteem. Reed-contacten zijn magnetische bewegingssensoren die het alarm activeren zodra het beslag wordt verschoven, oftewel na iedere poging tot manipulatie.

 

Wij bevelen tevens aan om ramen met aluminium kozijnen aanvullend te voorzien van VSG-beglazing. Dit is een buitengewoon veilige oplossing die niet alleen een extra anti-inbraakbarrière vormt, maar er tevens in geval van het inslaan van de ruit voor zorgt dat niemand in de omgeving gewond raakt door rondvliegend glas. VSG-ruiten zijn beplakt met speciale folie die ervoor zorgt dat de ruit bij inslag niet in stukjes breekt maar in zijn geheel aan elkaar geplakt blijft.

 

Accessoires

De accessoires bij het raam kunnen van grote invloed zijn op het uiterlijk en de veiligheid ervan. Aluminium profielen komen dikwijls van pas voor de constructie van groot glaswerk. Dit vormt een eenvoudig doel voor inbrekers. Om inbraak te voorkomen kunt u de ramen van het MB-70 systeem laten uitrusten met reed-contacten.

 

De ramen kunnen optioneel worden voorzien van VSG-beglazing, oftewel veilig glas. VSG-glas ontstaat door het vastlijmen van glastegeltjes met speciale folie. Zo stijgt de anti-inbraakveiligheid van de ruit (moeilijk in te slaan) en heeft het ook een constructieve functie omdat de ruit bij inslag heel blijft door de folie.

 

Voor een continue aanvoer van verse lucht kunnen ventilatieroosters worden overwogen. Wij bevelen Renson ventilatieroosters en hygro-gestuurde ventilatieroosters uit ons assortiment aan. De inbouw-ventilatieroosters worden gemonteerd tussen het raamprofiel en de ruit. Hygro-gestuurde ventilatieroosters worden op de kozijnen geplaatst. Houd echter rekening met de hoogte van het kozijn, aangezien de montage van hygro-gestuurde ventilatieroosters niet in elke constructie mogelijk is.

 

Behalve standaardoplossingen voor MB-60 raam- en deurprofielen stellen wij ook gelakte raamkrukken en verborgen beslag voor. Ramen kunnen tevens worden aangevuld met ingezette en opgezette roeden met een breedte van 25 mm.

 

Wie prijs stelt op warmtecomfort doet er goed aan om warme afstandhouders te monteren. Deze zijn vervaardigd van samengesteld isolatiemateriaal en verbeteren de ruitisolatie en verlagen het risico op condensvorming. Bovendien garanderen warme afstandhouders langdurige dichtheid van samengestelde ramen en dus minimaal verlies van warmte-energie door de reductie van warmtebruggen tussen het profiel en de ruit.