MB-45

Specyfikatie

 • profieldiepte (raam/deur) – 45 mm
 • vleugeldiepte (deur/raam) – 45 mm/54 mm,
 • beglazingsdikte (vaste ramen/openende ramen) – 2-25 mm/2-34 mm,
 • het standaard glaspakket is 4/16Ar/4th [Ug=1,1]*,
 • maximale raamafmetingen RU-ramen – H tot 2400 mm (1850 mm), L tot 1250 mm (1600 mm),
 • maximaal vleugelgewicht (deur/raam) – 120/130 kg,
 • éenkamerprofiel,
 • koud aluminium, zonder thermische afstandhouder
 • gebruik van enkelvoudige VSG-beglazing mogelijk,
 • verborgen beslag mogelijk,
 • deuren zonder drempel (met borstel of valdorpel) mogelijk,
 • klapdeuren mogelijk,
 • gebogen profielen en boogramen (vast raamwerk) mogelijk.

 

* Standaard voor de dag 16.04.2019. Vereist technologische bevestiging.

 

Kleuren

Kleuren benadrukken niet alleen de vorm van de aluminium raam- en deurprofielen maar zorgen ook voor een individueel uiterlijk en unieke esthetiek.

 

Alle aluminiumsystemen in ons assortiment zijn beschikbaar in twee kleurenpaletten: RAL en DECORAL. Ook bieden wij geanodiseerde raam- en deurprofielen. Dankzij de zeer ruime keuze vindt u probleemloos de kleur profielen die past bij uw interieur en gevel.

 

RAL

 

Het basiskleurenpakket. Het profiel kan in een van de 213 gladde kleuren of kleuren met een zand- of metaalstructuur worden geleverd.

 

 

DECORAL

 

Een pallet van houtkleuren. De aluminium raam- en deurprofielen uit ons aanbod kunnen in de volgende kleuren worden geleverd: beuk, zoete kers, gouden eik, winchester, zilverspar, mahonie, sapeli mahonie, vein, dennen, kers, wengé.

 

 

GEANODISEERD ALUMINIUM

Aluminium beschikt na anodisering niet alleen over uitstekende eigenschappen als corrosiebestendigheid en betere hardheid maar maakt ook unieke kleuren mogelijk. Ons kleurenaanbod in combinatie met anodisering is als volgt: gestraald zilver, gestraald goud, gestraald inox, gestraald champagne, gestraald olijf, gestraald bruin, gestraald zwart, geborstelde inox-anode, geborstelde sterke inox-anode. 

 

Esthetiek

Aluminium systemen bieden enorme mogelijkheden, niet alleen op constructiegebied maar tevens wat betreft de inrichting van het interieur. Raam- en deurprofielen op basis van het MB-45 systeem kunnen in iedere kleur uit het RAL-pallet worden geleverd.

 

De profielen worden gelakt volgens een techniek die poedercoaten heet. Niet alleen de profielen maar ook de raamkrukken kunnen worden gelakt. De gebruikte laktechnologie vormt niet alleen een garantie voor de beste esthetische waarden maar geeft het aluminium ook aanvullende eigenschappen als bestendigheid tegen uv-straling en corrosie.

 

Wie zijn raam- en deurprofielen nog aantrekkelijker wil maken, kan behalve de RAL-kleuren ook kiezen uit de kleuren van het DECORAL-pallet. Dankzij deze houtkleuren zijn wij in staat om het authentieke uiterlijk van hout te combineren met moderne technologie en de technische voordelen van aluminium.

 

Ramen van het MB-45 systeem kunnen worden voorzien van verborgen raambeslag. In dit geval is het beslag verborgen in de sponningen en daarmee geheel onzichtbaar als de vleugel gesloten is. Alle onderdelen van het beslag kunnen zo worden verborgen. Het verborgen beslag heeft behalve esthetische waarden ook praktische voordelen. Het stelt de gebruiker onder meer in staat tot 3D-regulatie en geïntegreerde aanpassing aan de vleugelbreedte.

 

Mogelijkheden

Constructies op basis van het MB-45 systeem zijn ideaal voor kantoorinrichting. Het strakke uiterlijk van aluminium en het grote glaswerk verlenen het interieur een uniek en zeer modern design. Een bijkomend pluspunt van MB-45 is de constructiediepte van de profielen zelf. Deze zorgt er in het geval van ramen voor dat er één niveau van buitenaf ontstaat en in geval van deuren dat er een effect van een egaal oppervlak van de vleugels en de profielen ontstaat.

 

Het MB-45 systeem wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de productie van ramen, kassa's, tochtdeuren, vitrines, deuren en tochtdeuren. Dit komt omdat de profielen niet over thermische afstandhouders beschikken. Daarom wordt dit systeem dan ook aanbevolen voor binnen. Ofschoon het systeem niet beschikt over thermische isolatieparameters, biedt het wel zeer uitgebreide mogelijkheden. Zo kunnen ramen worden vervaardigd met een hoogte van tot maar liefst 2400 mm en een breedte van 1250 mm. Hierbij moet worden onderstreept dat wij met het MB-45 systeem moeiteloos de meest ingewikkelde constructies kunnen ontwerpen zoals klapdeuren en boogramen (alleen met vaste beglazing).

 

De uiteindelijke selectie van het complete hang- en sluitwerk hangt echter af van de individuele behoeften en eisen van de klant. Diegenen die veiligheid het allerbelangrijkste vinden, raden wij aan om beslag te kiezen van klasse WK1 of WK2.

 

Accessoires

Een belangrijke factor voor de functionaliteit en esthetiek van aluminium raam- en deurprofielen zijn de aanvullende onderdelen. Wij bieden u een breed scala aan accessoires, zoals krukken, handgrepen en ventilatiescharen.

 

Met het oog op de esthetiek raden wij u gelakte raamkrukken aan. Wij bieden krukken in de kleuren van het kozijn, zodat de gehele compositie zeer esthetisch wordt. Veilig gebruik wordt gegarandeerd door veilig gelaagd VSG-glas. Ook raden wij aan om ramen te voorzien van reed-contacten, die een zeer belangrijk onderdeel van het alarmsysteem vormen. Reed-contacten zijn magnetische bewegingssensoren die het alarm activeren zodra het beslag wordt verschoven, oftewel na iedere poging tot manipulatie.

 

Het verblijfscomfort binnen wordt gewaarborgd door ventilatieroosters. Raam- en deurprofielen op basis van het MB-45 systeem kunnen worden uitgerust met Renson ingebouwde ventilatieroosters.

Couleurs disponibles - Structures bois

Chêne doré
Noyer
Acajou
Acajou sapeli
Grain noyer
Pin
Sapin
Hêtre
Cerise