Blockprofil NL

Specificatie

 • klasa B profil
 • furgon kozijndiepte 120 mm
 • furgon vleugeldiepte 70 mm
 • 3-kamerowy buwwijze kozijn
 • 5-kamerowy vleugel buwwijze,
 • standaard blokkering bij verkeerde krukpositie (RU-ramen),
 • standaard met twee anti-inbraak vergrendelingen aan de vleugel,
 • standardowa mikrowentylacja (RU-ramen),
 • system z 2 dołączonymi,
 • binnenin z kremem,
 • technologia HFL mogelijk,
 • bedekt beslag mogelijk,
 • centrale kruk mogelijk,
 • powabny dla 41 mm rasy mogelijk,
 • het standaard glaspakket do 4/16Ar/4 [Ug=1,1]*.

 

* standaard voor de dag 16.04.2019. Vereist technologische bevestiging.

 

Estetiek

Blockprofiel NL-ramen (NL-kozijn + vleugel met Ideal 4000-profiel van klasse A) biedt u onbeperkte mogelijkheden bij het vormgeven van uw gevel en interieur. Onze ramen zijn verkrijgbaar in tientallen gladde en houtkleuren. Wij voorzien onze ramen van een fineerlaag aan één zijde, twee zijden of met de duo colour-formule. In dat laatste geval hebben de ramen verschillende kleuren aan de binnen- en buitenzijde. Zo krijgt u een harmonische gevel en kunt u uw kozijnen tegelijkertijd aanpassen aan uw interieur.

 

Dankzij onze moderne productielijn voor HFL-lassen kunnen wij onze klanten een perfecte houtimitatie bieden.

 

Het HFL-systeem is een innovatieve manier om kunststof kozijnen en vleugels met elkaar te verbinden, net als bij houten kozijnen gebeurt. Bij gewone kunststof kozijnen zit de laslijn in een hoek van 45o. Bij HFL worden de profielen verbonden in een hoek van 90o. Zo wordt een bijzonder design gecreëerd, dat er samen met het houtfineer voor zorgt dat de kozijnen nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn.

 

Nog een voordeel van deze oplossing is de prijs. HFL-kozijnen zijn aanzienlijk goedkoper dan klassieke houten kozijnen.

 

Blockprofil NL-ramen worden ook uitgerust met Multi-Power-beslag (bedekt beslag). Bedekt beslag zit in de groef en is volledig onzichtbaar wanneer het raam gesloten is. Ook de rails van de beweegbare stijl, de stangen, de scharnieren en andere functionele elementen kunnen worden bedekt. Zo krijgt het venster een elegant uiterlijk en is de compositie uiterst evenwichtig. Een interessante oplossing voor Blockprofil NL-ramen is de centrale kruk. Die zorgt ervoor dat de kruk in een symmetrische as gemonteerd kan worden.

 

 

 

Functionaliteit

Blockprofil NL-ramen zijn geschikt voor nieuwe en gerenoveerde gebouwen. Door de brede kozijnen met externe sponningen kunnen de ramen eenvoudig en op esthetische wijze in bakstenen huizen geïnstalleerd worden, zonder dat extra metselwerk vereist is. Door de grote stalen bepantsering in het kozijn kunt u deze inbouwen in grote constructies, met behoud van de desbetreffende statische parameters.

 

Met het Blockprofil NL vervaardigen wij niet alleen ramen maar ook deuren (naar binnen en naar buiten draaiende).

 

 

De gebruiksveiligheid van de ramen wordt verzekerd door twee anti-inbraak vergrendelingen aan de vleugel, anti-inbraak pinnen met klemafstelling en een blokkade tegen een verkeerde krukpositie, geïntegreerd in het hefmechanisme van het raam. Deze elementen worden standaard geïntegreerd in al onze draai- en kantelramen. Bovendien kunnen Blockprofil NL-ramen worden aangevuld met een openingsrem met kruk of een stapsgewijze kanteling. Door die laatste oplossing kunt u uw raam in verschillende kantelposities zetten. Om het mechanisme op te starten volstaat het om de kruk naar boven te draaien, het raam op de gewenste afstand uit het kozijn te trekken en het vast te zetten door de kruk 45 graden naar onderen te zetten. Het beslag wijzigt van positie en kantelt het raam. Voor meer gebruikscomfort zijn de Blockprofil NL-ramen standaard uitgerust met microventilatie in het hoekprofiel (RU-ramen).

 

Speciale accessoires

Uit constructieoverwegingen kunnen in de Blockprofil NL-ramen geen traditionele ventilatieroosters worden aangebracht. Hier adviseren wij ventilatieroosters in de beglazing. Wij bevelen u de volgende modellen aan: Renson THM 90 (voor beglazing van 24 mm dik) en Renson AR 75 (voor beglazing van 36 mm dik).

 

Ingebouwde ventilatieroosters werken volgens hetzelfde principe als traditionele ventilatieroosters, maar bij de montage in het raam hoeft er niet te worden ingegrepen in het kozijn. Ze worden tussen he frame en de ruit in geplaatst waardoor ze minder hoog zijn. De lengte van het ventilatierooster komt overeen met de beglazingsbreedte, en aan de uiteinden bevinden zich afstellingselementen aangebracht waarmee u de luchttoevoer kunt regelen.

 

Bovendien kunnen Blockprofil NL-ramen worden aangevuld met alle accessoires uit ons aanbod omdat de raamvleugels zijn vervaardigd op basis van het Ideal 4000-systeem. De standaard dubbele beglazing kan worden vervangen door driedubbele beglazing. In de ramen kunnen tevens roeden, warme frames, horren en andere accessoires worden aangebracht.

 

Met het oog op de gebruiksveiligheid adviseren wij u om uw ramen te voorzien van Hoppe Secustik-krukken met sleutel of een Engelse kanteling met TBT-kruk. Beide oplossingen zijn erg in trek bij ouders van kinderen. Het slot in de kruk met sleutel voorkomt dat uw kinderen het raam kunnen openen. Denk er wel aan dat de kruk het openen van het raam volledig onmogelijk maakt. De Engelse kanteling blokkeert het raam, maar u kunt het wel nog kantelen.

Beschikbare kleuren

AP 01
AP 02
AP 05
AP 06
AP 11
AP 15
AP 19
AP 20
AP 21
AP 23
AP 27
AP 28
AP 29
AP 30
AP 32
AP 33
AP 34
AP 40
AP 41
AP 43
AP 44
AP 47
AP 50
AP 52
AP 60
AP 61
AP 62
AP 63
AP 65
AP 70
AP 71
AP 72
AP 75
AP 79
AP 88
AP 94
AP 95
AP 102
AP 103
AP 104
AP 105
AP 106
AP 107
AP 108
AP 109
AP 110
AP 111
AP 112
AP 113
AP 115
AP 116