Ideal 4000 New

Specificatie

 • profielklasse B,
 • 6-kamerige bouwwijze van het kozijn,
 • 5-kamerige bouwwijze van de raamvleugel,
 • inbouwdiepte van het kozijn van 85 mm,
 • standaard open staal met een dikte van 1,5 mm.
 • standaard blokkering bij verkeerde krukpositie (RU-ramen),
 • beslag standaard voorzien van twee anti-inbraakpunten aan de vleugel,
 • binnenin wit of bruin,
 • systeem uitgerust met 2 afdichtingen,
 • beglazing met een breedte tot 42 mm,
 • het standaard glaspakket is 4/16Ar/4th [Ug=1.1]*,
 • verkrijgbaar in variant met rechte of half afgeronde vleugel,
 • toepassing van bedekt beslag mogelijk,
 • aanbevolen voor meergezinswoningen.

 * standaard voor de dag 16.04.2019. Vereist technologische bevestiging.

 

Esthetiek

Ons hele assortiment van oplossingen kan worden toegepast, waardoor uw raam naast functioneel ook erg fraai wordt.

De meest gebruikelijk manier om het raam te voorzien van een individuele stijl is de keuze van de kleur en de structuur van het decoratieve fineer. Alle gladde en houtkleuren zijn mogelijk. Wij voorzien onze ramen van fineer aan een zijde, aan twee zijden of met de duo colour-formule. Klanten kunnen tevens de afwerkingsvorm van het kozijn kiezen. Deze is verkrijgbaar in twee varianten – Round-line (afgerond) en Soft-line (recht).

Als u wilt genieten van de hoogste standaard wat betreft esthetiek, kijk dan ook eens naar de andere items uit ons aanbod. Aluminium Aluskin-opzetstukken combineren de warmte van kunststof kozijnen met het moderne uiterlijk van aluminium. Ze geven het gebouw een totaal ander design. Aluminium-opzetstukken voor kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. Ook bieden wij een hele reeks structurele laksoorten.

Voor uitzonderlijke esthetiek zorgt tevens het Multi-Power-beslag (bedekt beslag). Bedekt beslag zit in de groef en is volledig onzichtbaar wanneer het raam gesloten is. Deze oplossing beïnvloedt niet alleen de esthetiek van het product maar zorgt er ook voor dat er geen warmtebruggen voorkomen.

 

Functionaliteit

De eisen die aan ramen worden gesteld worden alsmaar hoger. Met de accessoires uit ons aanbod kunnen de functionaliteit en de veiligheid zonder problemen worden verhoogd. 

Standaard wordt het Ideal 4000-raam uitgerust met twee anti-inbraakvergrendelingen op de vleugel en anti-inbraakpinnen met klemafstelling. Een belangrijk element van het beslag is ook de inwendige klem. De sluiting past zich automatisch aan de groefspeling aan. Dit zorgt voor meer veiligheid en goed afgedichte en soepel werkende raamvleugels. Als een van de weinige fabrikanten vullen wij het volledige beslag voor draai- en kiepramen standaard aan met een blokkade tegen verkeerde krukposities. Nog een functioneel element is de microventilatie, die het raam winddoorlatend maakt.

De inbraakveiligheid van de ramen kan nog verder worden verhoogd door een groter aantal anti-inbraakvergrendelingen, een speciale kruk met sleutel en een anti-uitboorplaat die wordt aangebracht in de raamcassette. Wij kunnen de ramen ook voorzien van WK1- of WK2-beslag.

Ideal 4000-ramen kunnen worden uitgerust met een beslag met zgn. stapsgewijze kanteling. Deze functie stelt u in staat om de raamvleugel in verschillende posities te zetten (van minimaal tot gekanteld). Een interessant aanbod is ook de krukrem, waarmee het raam na opening kan worden vastgezet in elke mogelijke positie. Beide items uit ons aanbod vergemakkelijken het luchten van de ruimte en zorgen voor een goede ventilatie. Niettemin kan het venster ook worden uitgerust met een ventilatierooster. Ons assortiment omvat een hele reeks druk- en vochtgestuurde alsmede in de ruit ingebouwde ventilatieroosters. 

 

Speciale accessoires

De keuze voor accessoires wordt meestal gemaakt vanuit functioneel oogpunt. Een van de belangrijkste functies is allicht de ventilatie. Hier is het zinvol om ventilatieroosters in het raam aan te brengen, die zorgen voor frisse lucht in de ruimte en condensvorming tegengaan.

Als u uw kinderen in huis wilt beschermen, kies dan voor een Hoppe Secustik-kruk met sleutel of beslag met een Engelse kanteling. Waarin zit het verschil? De kruk met sleutel blokkeert het venster volledig. Het Engelse kantelmechanisme blokkeert het raam, terwijl u het nog wel kunt kantelen.

Voor comfort in het vertrek wordt gezorgd door een hor. Deze biedt de meest doeltreffende bescherming tegen insecten. Ons horrenassortiment is zeer uitgebreid. Afhankelijk van uw behoeften kunt u kiezen voor een vaste hor, verschuifbare hor of rolhor.

Zeer interessant zijn ook de anti-smog-netten. Deze beschermen u niet alleen tegen smog maar ook tegen schimmels, zeezout, plantaardige sporen, stuifmeel, mijten, insecten en aërosolen, rook en stof. In de winter bieden ze een uitstekende bescherming tegen smog, in de lente tegen allergenen en in de zomer tegen insecten. Anti-smog-netten zijn gecertificeerde en beproefde oplossingen die hun filtereigenschappen 3 jaar lang behouden.

Bent u op zoek naar ramen die er wat eleganter uitzien, kies dan voor glasroeden. Deze vervullen vooral een decoratieve functie. Er kunnen o.a. roeden tussen het glas en plakroeden worden toegepast. Afhankelijk van de gekozen soort glasroeden worden deze tussen de ruiten in aangebracht of op het glasoppervlak geplakt.

Beschikbare kleuren

AP 01
AP 02
AP 05
AP 06
AP 11
AP 15
AP 19
AP 20
AP 21
AP 23
AP 27
AP 28
AP 29
AP 30
AP 32
AP 33
AP 34
AP 40
AP 41
AP 43
AP 44
AP 47
AP 50
AP 52
AP 60
AP 61
AP 62
AP 63
AP 65
AP 70
AP 71
AP 72
AP 75
AP 79
AP 88
AP 94
AP 95
AP 102
AP 103
AP 104
AP 105
AP 106
AP 107
AP 108
AP 109
AP 110
AP 111
AP 112
AP 113
AP 115
AP 116