Ideal 8000

Specificatie

 • profiel klasse „B”,
 • 6-kamerige bouwwijze,
 • inbouwdiepte 85 mm,
 • standaard met blokkade bij verkeerde krukposities (RU-raam),
 • kern in wit en bruin,
 • systeem met 3 afdichtingen,
 • beslag met zgn. droge kamer, wat de levensduur verhoogt,
 • beglazing van tot 52 mm breed,
 • het standaard glaspakket is 4th/18Ar/4/18Ar/4th [Ug=0,5]*,
 • verkrijgbaar in variant met rechte of afgeronde vleugel,
 • aluminium Aluskin-opzetstukken mogelijk,
 • bedekt beslag mogelijk,
 • aan te bevelen voor passiefhuizen.

 

* standaard voor de dag 16.04.2019. Vereist technologische bevestiging.

 

Veiligheid

 

De veiligheid van onze ramen wordt met name gegarandeerd door wat niet te zien is met het blote oog, nl. het beslag.

 

Ideal 8000-ramen worden uitgerust met Maco Multi-Matic-beslag. De keuze voor raambeslag hangt af van de individuele behoeften en wensen van de klant. Standaard wordt het raam uitgerust met zes anti-inbraakvergrendelingen aan de vleugel en anti-inbraakpinnen met klemafstelling. Een belangrijk element van het beslag is ook de inwendige klem. De sluiting past zich automatisch aan de groefspeling. Dit zorgt voor meer veiligheid en goed afgedichte en soepel werkende raamvleugels. Als een van de weinige fabrikanten vullen wij het volledige beslag voor draai- en kiepramen standaard aan met een blokkade tegen verkeerde krukposities . Deze zit verwerkt in het hefmechanisme van de vleugel.

 

Zoals u kunt zien, biedt de Maco Multi-Matic erg veel mogelijkheden. U kunt deze zonder problemen aanvullen met extra anti-inbraakvergrendelingen en andere elementen. Als u een raam wilt met de beste veiligheidsparameters, dan adviseren wij u ook om het uit te rusten met anti-inbraak of gehard glas en met een Hoppe Secustik-kruk met sleutel. Ons assortiment omvat ook WK1- en WK2-beslag.

 

Bovendien kunt u voor nog meer veiligheid kiezen voor Reed-contacten en een alarmsysteem binnenin de ruit. Reed-contacten zijn magnetische openingssensoren. Het alarm gaat af wanneer het beschrijvende beslag verschuift. Het alarm gaat af zodra de ruit wordt gebroken of de structuur op enige andere wijze wordt geschonden.

 

Energiebesparing

 

Het aantal klanten dat bij de keuze voor ramen sterk op de warmte-isolatie let, neemt alsmaar toe. Consumenten gaan steeds vaker voor energiezuinige ramen waarmee ze hun energiefactuur kunnen drukken.

 

Ideal 8000 met Aluplast-profielen to de beste oplossing voor gezinnen. Het biedt enorm veel mogelijkheden. Zijn inbouwdiepte stelt u in staat om beglazing met een maximumdikte van maar liefst 51 mm te installeren. Klanten die veel belang hechten aan productkwaliteit kunnen wij tevens een uitrusting met een bredere vierdubbele beglazing en een warmtekozijn aanbevelen . Een dergelijk raam haalt zonder problemen de warmtedoorlaatbaarheidsfactor voor passiefhuizen.

 

Wij stellen u voor om ook eens te kijken naar een van onze nieuwste aanbiedingen. Ruiten met selectieve coating vormen een volstrekt innovatieve oplossing om uw energiekosten en uw uitgaven voor airco op warme dagen te drukken. Door zijn speciale coating laat de ruit veel minder zonne-energie door, zodat u in de zomer kunt genieten van een aangename temperatuur in huis. In de winter vormt de ruit een barrière tegen warmteverlies. De ruiten zijn vooral aan te bevelen in huizen met veel ramen op het zuiden, zuidwesten en zuidoosten.

 

Esthetiek

 

Ramen worden steeds vaker gebruikt als sierobjecten. Er zijn tal van manieren om uw ramen sierlijk te maken, zowel wat de bouw van uw hele woning als wat uw interieur betreft. Voor onze klanten hebben wij een aantal voorstellen.

 

Het basiselement is de keuze van de kleur en de fineerstructuur. Wij beschikken over een hele reeks gladde en houtkleuren. De hedendaagse technologie stelt ons in staat om enkelzijdige, dubbelzijdige en duo-colour-fineer te vervaardigen.

 

Klanten die op zoek zijn naar innovatieve oplossingen bevelen wij aluminium Aluskin-opzetstukken aan. Deze bieden u een typische aluminium raamafwerking. Dit is de beste combinatie van de warmte van pcv en het fraaie uiterlijk van aluminium. Aluskin , dat zijn ook allerlei kleuren, die voor kunststof kozijnen volstrekt atypisch zijn. De opzetstukken zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. Daarnaast omvat ons assortiment ook een hele reeks structurele laksoorten. 

 

Als u de esthetiek van uw ramen wilt verhogen, kunt u ze uitrusten met Multi-Power oftewel bedekt beslag. Bedekt beslag zit in de groef en is volledig onzichtbaar wanneer het raam gesloten is. Zo krijgt het raam een elegant uiterlijk en wordt de compositie uiterst evenwichtig. Behalve fraai is bedekt beslag ook praktisch. De scharnieren die worden toegepast bij bedekt beslag worden gekenmerkt door een hogere draagkracht en het raam zelf krijgt speciale anti-inbraakeigenschappen. Ze zijn ook warmer aangezien dit type beslag thermische bruggen voorkomt.

 

Technologie

 

Het productieproces is zeer belangrijk en ongetwijfeld draagt ​​de toepassing van de juiste technieken bij tot de verbetering van de gebruiksparameters. Daarom blijven wij investeren in onze machines en perfectioneren wij onze productietechnologie voortdurend. Als eerste ter wereld hebben wij besloten om gebruik te maken van de V-Perfect-technologie voor massaproductie.

 

Zo zijn wij in staat om onze klanten de allerhoogste kwaliteit en zeer nauwkeurig afgewerkte ramen aan te bieden. Ideal 8000-ramen worden optioneel vervaardigd met de V-Perfect-technologie. In dat geval worden de verbindingen zonder overmatige uitloop vervaardigd zodat de raamhoeken een uiterst fraai uiterlijk krijgen. De plaats waar de profielen aan elkaar worden gelast is vrijwel onzichtbaar. Met de V-Perfect-technologie verbinden wij zowel witte profielen als profielen met fineerlaag.

 

Klanten die op zoek zijn alternatieve oplossingen adviceren wij ook ramen met een beweegbare stijl . Een beweegbare stijl is een raamonderdeel dat vast verbonden is met een van de vleugels. Alleen zo kunt u genieten van een volledige lichtinval. Als u het raam opent, wordt dit niet onderverdeeld door een stijl.

 

Zeer interessant zijn ook de anti-smog-netten . Deze beschermen u niet alleen tegen smog maar ook tegen schimmels, zeezout, plantaardige sporen, stuifmeel, mijten, insecten en aërosolen, rook en stof. In de winter bieden ze een uitstekende bescherming tegen smog, in de lente tegen alergenen en in de zomer tegen insecten. Anti-smog-netten zijn gecertificeerde en beproefde oplossingen die hun filtereigenschappen 3 jaar lang behouden.

 

Speciale accessoires

 

Wij beschikken over allerlei accessoires waarmee u uw Ideal 8000-ramen kunt uitrusten. Een van de meest gevraagde producten is de Hoppe Secustik-kruk. Deze krukken zijn voorzien van een krukblokkade, die een uitstekende anti-inbraakbeveiliging vormt. Een nog betere bescherming wordt geboden door de Hoppe Secustik-kruk met sleutel. Deze tweede optie geniet een niet aflatende populariteit bij ouders aangezien het slot een doeltreffende bescherming biedt tegen het openen van het raam door kinderen. De kruk met sleutel blokkeert het raam volledig. Als u het raam wilt beveiligen tegen openen en op een kier wilt laten staan, dan kunt u gebruikmaken van beslag met een zgn. Engelse kanteling. Het beslagmechanisme blokkeert het raam, maar u kunt het wel nog kantelen. Kinderen kunnen het raam dus wel kantelen maar niet openzetten.

Denk bij krukken ook aan een krukrem. Deze stelt u in staat om de open raamvleugel vast te zetten in een positie naar keuze.

 

Ramen vervullen tal van wezenlijke functies. Naast de veiligheid jest er uiteraard ook nog de ventilatie. Alle draai- en kantelramen zijn standaard uitgerust met microventilatie in het hoekprofiel . Niettemin mag u bij uw aankoop ook de ventilatieroosters niet vergeten. Deze zorgen ervoor dat er steeds frisse lucht naar binnen komt. De eenvoudigste oplossing is het vochtgestuurde ventilatierooster , dat zeer praktisch is en geen onderhoud vergt. De bedieningssensor is hier van polyamide tape die alle wijzigingen van het vochtpeil in de ruimte analyseert in relatie tot de opening van het ventilatierooster.

 

Wilt u de warmte-isolatie verhogen, dan is een warmte-afstandskozijn aan te bevelen. Het is vervaardigd van een samengesteld isolatiemateriaal, verbetert de isolatie van de ruiten en verlaagt het risico op condensvorming, die in de winter kan aanvriezen en dus kan leiden tot ijsvorming om de afdichtingen heen. Bovendien staan ​​warmtekozijnen garant voor een jarenlange dichtheid van uw dubbele beglazing en een maximale energiezuinigheid door het verminderen van warmtebruggen.

 

 

Beschikbare kleuren

AP 01
AP 02
AP 05
AP 06
AP 11
AP 15
AP 19
AP 20
AP 21
AP 23
AP 27
AP 28
AP 29
AP 30
AP 32
AP 33
AP 34
AP 40
AP 41
AP 43
AP 44
AP 47
AP 50
AP 52
AP 60
AP 61
AP 62
AP 63
AP 65
AP 70
AP 71
AP 72
AP 75
AP 79
AP 88
AP 94
AP 95
AP 102
AP 103
AP 104
AP 105
AP 106
AP 107
AP 108
AP 109
AP 110
AP 111
AP 112
AP 113
AP 115
AP 116