Eko Sun 70

Specificatie

 • „B” -klasse profielen 6-kamers,
 • inbouwdiepte 70 mm,
 • op witte, bruine of karamelkleurige profielkern,
 • systeem uitgerust met 2 afdichtingen,
 • in de standaarduitrusting een blokkade voor foute positie van de klink (RU- raam),
 • standaard microventilatie in raamschaar (DK ramen),
 • beglazing in pakketten tot een breedte van 45 mm,
 • het standaard glaspakket to 4 / 16Ar / 4th [Ug = 1,1] *,
 • beslag standaard uitgerust met twee veiligheidssluitpunten op de vleugel,
 • keuze uit de varianten met Round-Line- of Soft-Line vleugel,
 • optie voor verborgen beslag. 

 

* standaard voor de dag 16.04.2019. Vereist technologische bevestiging.

 

Esthetiek

Door moderne technologieën en mogelijkheden zijn ramen een van de belangrijkste decoratieve onderdelen van een gebouw geworden.

 

Profielen van het Eko Sun-70 systeem zijn beschikbaar als twee varianten ( Soft-Line en Round-Line ) waardoor er veel mogelijkheden voorrangren ontstaan. De varianten zijn beschikbaar in een breed scala aan gladde en houtachtige kleuren . De ramen kunnen een - of tweezijdige fineerlaag of de duokleur-formule krijgen. Met een duokleur-fineerlaag kan het schrijnwerk qua uiterlijk ideaal worden aangepast op zowel de gevel als het interieur. De profielen kunnen namelijk binnen en buiten een andere kleur hebben.

 

Een interessante optie die zeker bijdraagt aan de esthetiek van de ramen is het Multi-Power-beslag, oftewel het populaire verborgen beslag. De geheel onzichtbare scharnieren staan synoniem aan de nieuwe generatie van hang- en sluitwerk. Behalve de esthetische waarde van Multi-Power-beslag verdienen de praktische eigenschappen uw aandacht eveneens. Het beslag kan worden toegepast in ramen met een verhoogde beveiliging tegen inbraken en zorgt ervoor dat het raam goed afgedicht is. Ook beschikt het over een hogere draagkracht. De gebruiker kan de openingshoek van het raam hiermee tevens in 3D reguleren en geïntegreerd aanpassen.

 

De ramen kunnen worden vervaardigd met een vaste of bewegende stang. De bewegende stang is een onderdeel van de raamconstructie dat vast verbonden is met een van de vleugels. Alleen op deze manier zijn kunnen we in staat om vrijelijk te genieten van het volledige raamlicht. Na het openen van het raam wordt het licht namelijk niet verdeeld.

 

Veiligheid

De esthetische waarden van ramen die zijn vervaardigd op basis van het Eko Sun 70-systeem gaan gepaard met technische parameters. Het systeem beschikt over uitstekende thermische eigenschappen en beidt enorme mogelijkheden qua constructie. Aangevuld met een drieruitenpakket en een warme afstandshouder kan dit zorgen voor zeer goede thermische isolatie. Ook zorgt het systeem voor goede beveiliging tegen inbraken.

 

Eko Sun 70-ramen zijn standaard uitgerust met een rijke set hang- en sluitwerk. In het standaard hang- en sluitwerk bevinden zich twee veiligheidssluitplaten en veiligheidssluitnokken met verstelbare aandrukkracht. Deze onderdelen garanderen optimale bescherming. De gebruiksveiligheid wordt daarentegen gegarandeerd door de blokkade voor foute positie van de klink die standaard gemonteerd is in draaikiepramen.

 

Naar wens van de klant kunnen wij we de ramen uitrusten met hang- en sluitwerk dat voldoet aan vereisten van de klasses WK1 en WK2. Om de anti-inbraakklasse te verhogen, loont het ook om de ramen te voorzien van een Hoppe Secustik-klink met sleuteltje. Hoppe Secustik-klinken zijn voorzien van een gepatenteerd blokkeermechanisme dat een geïntegreerde basisbeveiliging vormt en het verplaatsen van het hang- en sluitwerk van buitenaf bemoeilijkt. Door de aanvullende beveiliging door de sleutel wordt tevens gegarandeerd dat het raam niet van buitenaf kan worden geopend.

 

Wie ramen nog verregaander tegen inbraak wil beveiligen, kan denken aan veiligheidsruiten, geharde ruiten, reedschakelaars of een alarmlus. Reedschakelaars zijn magnetische sensoren voor raamopening die een alarm activeren zodra het beslag van plek verandert. De alarmlus in de ruit treedt in werking wanneer de ruit wordt ingeslagen of de structuur van de ruit op andere wijze wordt aangetast.

 

Speciale accessoires

Dikwijls is de montage van ventilatieroosters de enige manier voor voldoende ventilatie in het gebouw. Ventilatieroosters zorgen zelfs in gesloten toestand voor continue aanvoer van verse lucht. We beschikken over een volledig aanbod van druk- en hygro-ventilatieroosters en roosters direct op het raam.

 

Voor doeltreffende bescherming tegen insecten bevelen we horren aan. Afhankelijk van de behoeften leveren we inzethorren, schuifhorren, hordeuren en rolhorren.

 

Bescherming tegen wisselende atmosferische omstandigheden, waarborging van de privacy en inbraakbeveiliging worden daarentegen verkregen door buitenrolluiken. Afhankelijk van de mate van vordering van de realisatie bieden we voorzet-, opbouw- en inbouwrolluiken.

Ook bevelen we voor meer functionaliteit aan om het standaard hang- en sluitwerk te voorzien van aanvullende onderdelen. Hierbij is in ieder geval een met klink bediende uitzetter de moeite waard. Met dit onderdeel kan de open raamvleugel in de gewenste draaihoek in stabiele positie worden geblokkeerd door de klink op 45 graden naar beneden te zetten. Met dit mechanisme kunt u de woning grondig doorluchten zonder dat u hoeft te vrezen dat een plotselinge windvlaag het raam dichtslaat.

 

Alle draaikiepramen worden standaard uitgerust met microventilatie in de hoek. Voor nog meer comfort raden we echter aan om het raam aanvullend te voorzien van een verluchtingsschaar waarmee de gebruiker de openingshoek van de vleugel kan reguleren. Een andere interessante optie is de klinkrem. Hiermee kan de raamvleugel na openen op de gewenste positie worden geblokkeerd.

 

Wanneer we het raam tegen openen willen beschermen, maar wel willen dat deze open kan kiepen, dient het raam te worden uitgerust met zogenaamd Engels raambeslag.

Beschikbare kleuren

AP 01
AP 02
AP 05
AP 06
AP 15
AP 23
AP 27
AP 28
AP 29
AP 30
AP 32
AP 33
AP 34
AP 40
AP 41
AP 43
AP 44
AP 50
AP 52
AP 63
AP 70
AP 71
AP 72
AP 88
AP 95
Ook verkijbaar in renovatie profiel
renovatie