Ideal 5000

Specificatie

 • profielklasse B,
 • 5-kamerige bouwwijze,
 • inbouwdiepte van 70 mm,
 • standaard open staal met een dikte van 1,5 mm.
 • beslag met zgn. droge kamer - verhoogt de levensduur,
 • standaard blokkering bij verkeerde krukpositie (RU-ramen),
 • beslag standaard voorzien van twee anti-inbraakpunten aan de vleugel,
 • kozijnen w slim-versie mogelijk,
 • binnenin wit of bruin,
 • systeem uitgerust met 3 afdichtingen,
 • beglazing met een breedte tot 42 mm,
 • het standaard glaspakket to 4 / 16Ar / 4th [Ug = 1,1] *,
 • verkrijgbaar in variant met rechte of half afgeronde vleugel,
 • toepassing van aluminium Aluskin-kragen mogelijk,
 • toepassing van bedekt beslag mogelijk,
 • centrale kruk op half-vlakliggende vleugel mogelijk.

 

* standaard voor de dag 16.04.2019. Vereist technologische bevestiging.

 

Esthetiek

Bent u op zoek naar originele en stijlvolle ramen die verdergaan dan de gebruikelijke schema's en standaardoplossingen? Het Ideal 5000-systeem biedt u ontzettend veel mogelijkheden. Als u kiest voor deze variant en deze uitbreidt met de nodige accessoires, dan kunt u er een uiterst sierlijk raam van maken waarvan u jarenlang kunt genieten.

 

Het stijlvolle uiterlijk en de verlichting van uw ruimte worden verzekerd door Ideal 5000 Slim. Een Slim-kozijn kan worden toegepast met een Soft-line (rechte vleugel) en een Round-line (afgeronde vleugel). Het is 70 mm hoog en daarmee lager dan de standaardversie in dit systeem. Daardoor krijgt u dus een groter glasoppervlak. Een belangrijk aspect dat uw keuze voor een Slim-raam kan beïnvloeden is dat dit standaard wordt aangeboden met een frame van gesloten staal.

 

Een belangrijk element om rekening mee te houden bij uw aankoop is de fineerkleur. Kleur zorgt ongetwijfeld voor een individueel uiterlijk van uw kozijnen. Alle Ideal 5000-ramen zijn verkrijgbaar in allerlei gladde en houtkleuren. Wij voorzien onze kozijnen van fineer aan een zijde, aan twee zijden of met de duo colour-formule.

 

De basisvariant van het Ideal 5000-raam kan op bijzondere wijze worden verfraaid met aluminium Aluskin-opzetstukken. Deze oplossing is uiterst populair in West-Europa en geeft de ramen niet alleen een individueel uiterlijk, maar verhoogt tevens hun thermische en akoestische isolatiewaarde. Aluskin, dat zijn tevens allerlei kleuren, inclusief kleuren die voor kunststof kozijnen volstrekt atypisch zijn. De opzetstukken zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. Daarnaast omvat ons assortiment ook een hele reeks structurele laksoorten.

 

Isolatie

Investeringen in warme ramen betalen zichzelf terug. Als u er zeker van wilt zijn dat uw ramen voldoen aan al uw verwachtingen over thermische en akoestische isolatie, kijk dan niet alleen naar het profiel maar ook naar de aanbevolen accessoires.

 

Ideal 5000-ramen hebben een inbouwdiepte van 70 mm, waardoor een beglazing van tot 41 mm mogelijk is. Onze ramen worden standaard voorzien van dubbele beglazing, maar ook driedubbele beglazing is mogelijk. Deze aanpassing verlaagt de warmtedoorlaatbaarheid. Denk er ook aan dat een lagere warmtedoorlaatbaarheid meer bespaarde warmte-energie inhoudt. Een bijkomend element om de Uw-waarde te verlagen is het warmte-afstandskozijn. Het is vervaardigd van samengesteld isolatiemateriaal, verbetert de ruitisolatie en verlaagt het risico op condensvorming, die in de winter kan aanvriezen en kan leiden tot ijsvorming om de afdichtingen heen. Bovendien staan warmtekozijnen garant voor een jarenlange dichtheid van uw dubbele beglazing en een maximale energiezuinigheid door het verminderen van warmtebruggen.

 

Een breder profiel, driedubbele beglazing en een warmtekozijn – dat zijn elementen die niet alleen de thermische maar ook de akoestische isolatie beïnvloeden. Voor een raam dat geluid van buitenaf effectief dempt kunt u kiezen voor een 70 mm dik profiel. Het moet ook minstens drie afdichtingen hebben. Om uw ramen perfect te beschermen tegen lawaai zijn Ideal 5000-ramen dus ideaal. De akoestiek van het raam wordt ook beïnvloed door de beglazing. Wie op zoek is naar geluiddichte ramen adviseren wij om deze uit te rusten met speciale geluiddichte beglazing. Deze gaan geluidsoverlast nog effectiever tegen.

 

Veiligheid

De veiligheid van onze ramen wordt met name gegarandeerd door wat niet te zien is met het blote oog, nl. het beslag. De ramen zijn voorzien van een hoger aantal anti-inbraakvergrendelingen, een kantelbeveiliging voor de kruk, een anti-uitboorplaat en duurzamere scharnieren, zodat de constructie u een optimale inbraakbeveiliging biedt. Ons aanbod omvat tevens WK1- en WK2-beslag.

 

Ideal 5000-ramen worden standaard uitgerust met Maco Multi-Matic-beslag. De keuze voor raambeslag hangt af van uw individuele wensen en behoeften. Standaard wordt het raam uitgerust met twee anti-inbraakvergrendelingen op de vleugel en anti-inbraakpinnen met klemafstelling. Een belangrijk element is ook de inwendige klem. De klem zorgt voor meer veiligheid en soepel werkende en functionele raamvleugels. Standaard wordt het volledige beslag voor draai- en kiepramen aangevuld met een blokkade tegen verkeerde krukposities die wordt geïntegreerd in het hefmechansime van de vleugel.

 

Kiest u voor alarm in uw woning, kijk dan ook eens naar Reed-contacten of een alarmsysteem in de ruit. Reed-contacten (magnetische openingssensoren) laten het alarm afgaan wanneer het beslag verschuift. Het alarm gaat af zodra de ruit wordt gebroken of de structuur op enige andere wijze wordt geschonden.

 

U kunt het raam ook voorzien van veiligheids- of gehard glas. Bent u bezorgd over de veiligheid, kies dan voor Hoppe Secustik-krukken met sleutel. De krukken zijn uitgerust met een gepatenteerd vastzetmechanisme dat de beveiliging tegen zgn. intelligente inbraak verhoogt.

 

Renovatie

Wilt u nieuwe kunststof kozijnen installeren zonder dat u het oude kozijn wilt vervangen?

Dat is mogelijk!

 

Met het Ideal 5000-systeem vervaardigen wij uiterst functionele renovatieramen. Deze ramen hebben een speciaal gevormd kozijn met een zgn. verbergend profiel dat zorgt voor een esthetische rand om de binnenzijde van het geïnstalleerde raam heen. Aan de buitenzijde kunnen speciale omhullende profielen worden toegepast. Bij renovatieramen hoeven de oude kozijnen niet te worden weggehaald. Zo wordt het risico op schade aan de gevel en de montagetijd tot een minimum beperkt.

 

Specificatie:

 • systeem met 5 afdichtingen,
 • inbouwdiepte van 70 mm,
 • 65 mm hoge renovatievin die op maat kan worden gesneden,
 • binnenin wit of bruin,
 • systeem uitgerust met 3 afdichtingen,
 • beglazing met een breedte tot 41 mm.

 IDEAL 5000 RENOVATION

Speciale accessoires

De ramen kunnen niet alleen worden voorzien van allerlei kleuren en soorten beglazing, maar ook van uiteenlopende accessoires. Optioneel bieden wij onder meer verschillende functionele beslagelementen en moderne krukken aan.

 

Ons beslagaanbod biedt u tal van mogelijkheden. U kunt uw ramen aanvullen met een beslag met een hogere inbraakbestendigheid, openingsbegrenzers, een krukrem, een stapsgewijze kanteling of een Engelse kanteling met TBT-kruk. In dat geval is het beslag zo geconstrueerd dat het het raam vastzet, terwijl het nog wel kan worden gekanteld. Beide oplossingen zijn erg in trek bij ouders. Zo kunt u de ruimte luchten zonder dat de kinderen de ramen kunnen openen.

 

Het basiselement waarmee het raam wordt bediend is ongetwijfeld de kruk. Hier heeft u een hele grote keuze, van rechte tot meer gecompliceerde constructies.

 

Als u de veiligheid van uw huisgenoten en een goede luchtkwaliteit in huis wilt garanderen, kies dan voor onze ventilatieroosters. Daarmee kunt u de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte compenseren. Ons assortiment omvat een hele reeks druk- en vochtgestuurde alsmede op of in de ruit geplaatste ventilatieroosters.

Beschikbare kleuren

AP 01
AP 02
AP 05
AP 06
AP 11
AP 15
AP 19
AP 20
AP 21
AP 23
AP 27
AP 28
AP 29
AP 30
AP 32
AP 33
AP 34
AP 40
AP 41
AP 43
AP 44
AP 47
AP 50
AP 52
AP 60
AP 61
AP 62
AP 63
AP 65
AP 70
AP 71
AP 72
AP 75
AP 79
AP 88
AP 94
AP 95
AP 102
AP 103
AP 104
AP 105
AP 106
AP 107
AP 108
AP 109
AP 110
AP 111
AP 112
AP 113
AP 115
AP 116
Ook verkrijgbaar in renovatie profiel
renovatie